Pohja
300 g digestivekeksejä
150 g voita
 
Täyte
400 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita
 
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa
tai käsin ja sekoita muruun sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan
24 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa
uunin keskellä kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä.
 
2. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita
joukkoon sokerit ja maissitärkkelysjauho. Lisää seokseen
yksi kananmuna kerrallaan ja vatkaa aina kunnolla jokaisen jälkeen.
Lisää lopuksi kuohukerma ja vatkaa tasaiseksi.
 
3. Sulata valkosuklaa pieninä paloina vesihauteessa. Lisää sula suklaa juustoseokseen.
 
4. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirottele taikinan pinnalle mustikat.
 
5. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40-45 minuuttia. Kun kakku on kullankeltainen, peitä se foliolla, jotta se ei tummu liikaa.
 
6.Katkaise virta uunista ja anna kakun jäädä uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.
Tarjoa jäähtyneenä tai mieluiten jääkaappikylmänä, jolloin kakusta on helpompi leikata viipaleita!

Ohje sulavaan blogista !