Saksan tädillä alkoi tekemään kovasti mieli
suomalaisia riisipiirakoita ja niitä sitten yhdessä
tehtiin iltapalaksi. Nam.

Tee näin:

Valmista riisipuuro 
(1 litra maitoa) ja anna puuron jäähtyä. Voit valmistus-
vaiheessa lisätä riisipuuroon nokareen voita, sekä suolaa.

Kun riisipuuro on jäähtynyt (voit valmistaa edellisenä päivänä) niin sekoita
puuron sekaan yksi kanamuna.

Valmista kuoritaikina. Lisää kulhoon 2 dl kylmää vettä, 1,5 tl suolaa,
4 dl ruisjauhoja+1 dl vehnäjauhoja sekä 1-2 rkl öljyä ja painele
taikina tasaiseksi.

 Ota taikinasta sopivan kokoisia paloja ja pyöritä palat palloiksi,
litistä ja kauli ne piirakkakaulimella ohuiksi letuiksi. Käytä ruisjauhoja
apuna kaulimisessa. Suojaa kaulimista odottavat palloset
esim. elmukelmulla, ettei taikina kuivu.

Käännä jauhoisempi puoli ylöspäin ja käytä pullasutia apuna
saadaksesi ylimääräiset jauhot pois. Levitä puurotäytettä  pohjalle
ohut, tasainen kerros, mutta jätä reunoista noin sentin verran paljaaksi.
.
Aloita rypytys keskeltä ylöspäin. Poimuta etusormilla tasatahtiin tiheitä poimuja.
Käännä piirakka ja rypytä toinen puoli. Laita piirakat leivinpaperin päälle uunipellille
ja paista 250 asteessa, kunnes ovat saaneet pintaansa kaunista ruskeaa väriä.

Sulata n.50g voita ja kaada joukkoon hieman vettä sekä maitoa.
Tein tämän seoksen kuumalla liedellä kattilassa.

Kun piirakat ovat tulleet uunista kasta ne voi-vesi-maito seokseen
ja laita piirakat kulhoon minkä pohjalle ainakin minä laitoin palan
talouspaperia. Peitä kulho liinalla ja anna piirakoiden "hautua"
ennen tarjoamista hetken...mikäli niin malttaa tehdä :)