Pohja
200 g Digestive-keksejä
80 g voita
Täyte:
5 (tai 6) liivatelehteä
3,3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 reilu rkl lemon curd (sitruunatahnaa)
1 prk (á 200 g) maustamaton tuorejuusto
1 prk Valion maustettu sitruunarahka
muutama tippa sitruuna-aromia
1,5-2 dl lakkoja
3 valkuaista
1 dl Minttu Baileys likööriä
Päälle:
2 prk mangososetta (piltti)
2 rkl vettä
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Koristelu:
Juustokakku ei mielestäny mangokiilteen vuoksi
kaipaa juuri koristelua mutta koristella voi miten
haluaa käyttämällä rajatonta mielikuvitusta :)
Teko-ohje:
1. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa kaurakeksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto-sitruunarahka-sokeri-lemoncurd sekoitus.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää
kerma-tuorejuustovaahtoon.
3. Kiehauta baileys ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri
liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten
täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta
vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
ja lisää siihen 2 liotettua liivatelehteä, kaada täytteen päälle.
Lisäsin ennen liivatteiden laittoa pilttien sekaan 2 rkl vettä,
jotta sain vielä "löysempää" mangososeesta.
5. Kun pinta on hyytynyt, irroita kakku vuoastaan ja koristele!
Hyydytä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta
ja siirrä tarjoilulautaselle. Mielellään juustokakku saa
tekeytyä esimerkiksi yön yli jääkaapissa.
Kommentit