Pohja

200 g Digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:

5  (tai 6) liivatelehteä
3,3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 reilu rkl lemon curd (sitruunatahnaa)
1 prk (á 200 g) maustamaton tuorejuusto
1 prk Valion maustettu sitruunarahka
muutama tippa sitruuna-aromia
1,5-2 dl lakkoja
3 valkuaista
1 dl Minttu Baileys likööriä

Päälle:

2 prk mangososetta (piltti)
2 rkl vettä
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristelu:

Juustokakku ei mielestäny mangokiilteen vuoksi
kaipaa juuri koristelua mutta koristella voi miten
haluaa käyttämällä rajatonta mielikuvitusta :)

Teko-ohje:

1. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa kaurakeksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele seos vuoan pohjalle.

           2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto-sitruunarahka-sokeri-lemoncurd sekoitus.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää
kerma-tuorejuustovaahtoon.

        3. Kiehauta baileys ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri
        liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten
             täytevaahtoon.  Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta
vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

    4. Kun täyte on hyytynyt, kiehauta  vielä 2 rkl vettä
                     ja lisää siihen 2 liotettua liivatelehteä, kaada täytteen päälle.
Lisäsin ennen liivatteiden laittoa pilttien sekaan 2 rkl vettä,
jotta sain vielä "löysempää" mangososeesta.

5. Kun pinta on hyytynyt, irroita kakku vuoastaan ja koristele!

 Hyydytä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta
ja siirrä  tarjoilulautaselle. Mielellään juustokakku saa
tekeytyä esimerkiksi yön yli jääkaapissa.